Wist je dat ..

ik het heel leuk vind om bij jou op bezoek te komen! Om mij uit te nodigen kun je contact opnemen met de Schrijverscentrale. Kijk maar eens op hun site:
Boekingen en info: https://www.deschrijverscentrale.nl/auteurs/14426
Of bel 020 623 49 23
https://ankekranendonk.nl/files/1549460581_Menu%20kaart%20BO%20op%20briefpapier.pdf

  lees meer
Je hier het hele Anke Kranendonkboekje kunt lezen. lees meer
Je hier al een stukje uit Lynn kunt lezen! lees meer
Er een leuk interview in het maartnummer van HOI staat. De foto's zijn van Rogier Veldman. lees meer
De fotograaf Rogier Veldman nog een heel leuke foto van mij heeft gemaakt? lees meer
Ik ook voorleesworkshops geef. Voor leerkrachten, werkers in kinderdagverblijven, voor voorleesopa’s en oma’s, voor kinderen, en allen die het leuk vinden om nog beter, spannender, verdrietiger en mooier te kunnen voorlezen.
Stuur me een mailtje en we spreken een programma door dat we op maat gaan maken. lees meer
Er veel recensies over mijn boeken worden geschreven, vaak zijn het goede recensies, maar heel soms vindt iemand mijn verhaal niet leuk, of stukjes eruit niet zo goed. Dat kan natuurlijk, maar ik moet dan altijd even slikken. En soms leer ik er iets van, als iemand wat over mijn boek schrijft, dan denk ik: hé, zo heb ik er nog nooit naar gekeken. Veel recensies staan bij mijn boeken. 
Regelmatig krijg ik van iemand een persoonlijke brief. Een greep hieruit... lees meer
Er een hardloopwedstrijd is, speciaal voor schrijvers? Die zijn dan ere gasten. Ik zou vier jaar achter elkaar meedoen, maar ... lees meer
Er een kraaienlied bestaat over het boek Vriend! En dat er nu ook een caviasmartlap is, over het boek Liever een hond. lees meer
Het boek De brief van Sjim op de site staat met alle platen? Als je een digitaal schoolbord hebt, kun je voorlezen en ondertussen de plaatjes van Merle van Hees laten zien. Kijk bij de foto's, daar staan ze.
Er nu alweer een vierde druk van Liever een hond is. Bekijk de voorkanten van de eerste twee drukken maar eens, dan zie je een opmerkelijk verschil. Bij de eerste druk is de titel Liever een hond! En bij de tweede druk is het Liever een hond. Overal sluipen wel eens foutjes in, zelfs in boeken. Ik wilde een titel zonder uitroepteken, maar blijkbaar dacht de persoon die de letters op de omslag moest zetten dat er wel één achter moest. Waarschijnlijk is de enige die het opmerkt Anke Kranendonk zelf. Tja... lees meer
Je ieder jaar kunt meedoen aan de kinderjury of jonge jury. Boeken lezen en zelf kiezen welke je het leukst, mooist, grappigst, zieligst vond. 
Ik altijd met een boek bezig ben, soms wel met drie tegelijk, dan werk ik een tijdje aan een boek, leg het weg, en werk dan even aan een ander verhaal. Blijf dus regelmatig op mijn site kijken, dan blijf je op de hoogte van mijn nieuwste uitgaven!
Mijn boeken vertaald zijn in andere talen. lees meer
Je misschien wel eens afvraagt: hoe komt ze erop? Ik heb daar ook weer een boek(je) van gemaakt!
Dat er op www.lemniscaat.nl nog meer informatie over mij staat?
Dat er heel veel leuke links zijn over mij, over boeken en leuke activiteiten rondom boeken. lees meer
Deze pagina altijd weer aangevuld wordt met nieuwe wetenswaardigheden.